Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Welkom + gratis nieuwsbrief (139 reacties)

Geplaatst op zaterdag 15 november 2008, 12:03 door Dirk A A

Hartelijk welkom op deze site. U hebt de mogelijkheid te reageren op de commentaren. Maximaal 350 woorden en maximaal twee keer per commentaar. Reageer a.u.b. niet op elkaar. Verwijzingen naar andere websites zijn niet toegestaan. Ook kunt u zich abonneren op de wekelijkse gratis nieuwsbrief, met veel nieuws over Israel en over wat God doet wereldwijd.

Ik wil u wel vragen de reacties netjes te houden. Misschien wilt u wel eens een bijdrage overnemen op uw site of in een blad. Dat mag u doen, maar graag wel met bronvermelding, inclusief de internetsite (Dirk van Genderen; www.dirkvangenderen.nl)

Eindtijd en Israel
Voor alles wil ik de Here Jezus Christus in de bijdragen op deze site centraal stellen en de lezers oproepen hun vertrouwen alleen op Hem te stellen.
Ik ben er vast van overtuigd dat we in de eindtijd leven en dat de komst van de Here Jezus nabij is. Vandaar dat ik in mijn wekelijkse bijdragen u meer zicht wil geven op de tijd waarin we leven, en in het bijzonder ook op Israel en het Joodse volk. Alles wat op ons afkomt, wil ik toetsen aan het Woord van God (1 Johannes 4:1).

Geestelijke bemoediging
Af en toe wil ik ook een meditatieve bijdrage plaatsen om u geestelijk te bemoedigen. We leven in een tijd waarin veel gelovigen zich alleen voelen staan in hun gemeente. Misschien kan deze site wel helpen in het creeren van een geestelijke verbondenheid met vele anderen die de Here Jezus eveneens van harte lief hebben.

Spreekbeurten
Behalve een wekelijkse – of vaker wanneer daar aanleiding voor is – bijdrage op deze site, mag ik af en toe voorgaan in diensten en kunt u mij ook uitnodigen voor een spreekbeurt over thema’s als ‘De invloed van de media’, ‘Gebroken dromen’, ‘De eindtijd’ of ‘De strijd om Israel’. Of voor een bijbelstudieserie over bijvoorbeeld ‘Het leven van Mozes’.

Gratis Nieuwsbrief
U kunt zich abonneren op de gratis nieuwsbrief. Het is de bedoeling die elke week te versturen. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een mail, die u wel moet bevestigen om de nieuwsbrief te activeren. Dat doet u door op de aangegeven link in de mail te klikken. Het is heel belangrijk dat u uw e-mailadres juist invult. Diverse mensen hebben hierbij al foutjes gemaakt, zoals een punt teveel of te weinig. Het komt echt heel precies. Het gevolg van een foutieve opgave is dat u de nieuwsbrief dan ook niet ontvangt.

Archief
Na verloop van enkele weken worden de bijdragen opgeslagen in het archief. Ook vindt u in het archief commentaren die ik eerder schreef voor EO-Visie en andere publicaties.

Spannend
Ook voor mij is deze stap naar een eigen site een spannende reis. Zal het gaan lukken, met de beperkingen die ik toch ook heb vanwege de whiplash? Zullen er wel mensen zijn die deze site weten te vinden?
Ik wil een beroep op u doen, op uw gebeden en betrokkenheid voor en bij dit initiatief. Om Gods kracht en wijsheid. Om Zijn leiding. Opdat deze site zal zijn tot zegen van de lezers, maar bovenal tot eer van God.

Van harte wens ik u allen Gods zegen toe en graag tot ziens.
Dirk van Genderen

Tot slot nog een mooie tekst ter bemoediging:
2 Kronieken 16:9
‘Want des HEREN ogen gaan over de gehele aarde, om krachtig bij te staan hen, wier hart volkomen tot Hem uitgaat’.

139 Reacties

 1. Jannette de Boer zegt:
  Geplaatst op maandag 16 mei 2011 om 11:10

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief, prachtige website!

  Gods zegen! Gr Jannette de boer

 2. Karen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 21 mei 2011 om 20:23

  Ik zou het fijn vinden om de nieuwsbrief te ontvangen.
  Alvast bedankt !
  Karen

 3. Rosa zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 juni 2011 om 8:50

  Beste Dirk,
  Van twee kanten kreeg ik het advies me op te geven voor jouw nieuwsbrief, wat ik zojuist heb gedaan. Ik zie er naar uit daarin Bijbels onderwijs te krijgen betreffende de profetieen over de eindtijd. (Daar hoor ik in mijn kerk weinig over.)
  En zo met steeds meer verlangen uit mag zien naar de terugkomst van de Heere Jezus.
  Veel dank en Gods Zegen, Rosa.

 4. Harold van Ouwerkerk zegt:
  Geplaatst op donderdag 8 september 2011 om 6:15

  Shalom Dirk,
  Heel accuraat zoals je over de wereldsituatie bekeken vanuit God’s Woord schrijft. Ik woon en werk met vrouw en 4 van onze 5 kinderen nu ruim 2 jaar in Israel en zie de ontwikelingen dus van dichtbij. De spanning zit hier momenteel behoorlijk in de lucht, logisch zo kort voor 22 sept. Bedankt voor je vasthoudend gebed voor Israel.
  Graag ga ik jouw nieuwsbrieven lezen welke heel inspirerend zijn.

  In Zijn Liefde verbonden,
  Harold
  Bat-Hen, Israel

 5. René zegt:
  Geplaatst op maandag 19 september 2011 om 6:29

  Dag Dirk,

  ik zou graag de nieuwsbrief ontvangen

 6. Jacob Schneider zegt:
  Geplaatst op zondag 25 september 2011 om 11:09

  Geachte heer van Genderen,

  Graag ontving ik uw nieuwsbrief.

  Hartelijke groet,
  Jacob Schneider

 7. Jannie de Groot-Moorlag zegt:
  Geplaatst op dinsdag 1 november 2011 om 21:13

  Beste Dirk,

  Het was een goede avond in Renswoude. Gods zegen op je werk.
  Shalom en de hartelijke groeten van Jannie de Groot- Moorlag

  P.s. Ook ik wil graag elke week je nieuwsbrief ontvangen.

 8. Arend van Dijk zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 januari 2012 om 14:02

  Dag Dirk van Genderen,

  Ook in 2012 van harte Gods zegen toegewenst en toegebeden in het schrijven van alle commentaren/ publicaties. Dank voor alle nieuwsbrieven die we al van je hebben mogen ontvangen.

  Hartelijke groet,
  Arend van Dijk

 9. thilly faas zegt:
  Geplaatst op vrijdag 7 september 2012 om 18:29

  Ik zou heel graag de nieuwsbrief willen ontvangen…..als een kind van onze Vader God weet ik me bijzonder gezegend, maar temidden van de dagelijkse strijd hier op aarde kan ik wel wat hulp gebruiken: geestelijke bemoediging!
  Ik hoop a.s. zondag de dienst in Schagen bij te wonen en mee te vieren….!
  Dankbaar & blij wens ik je Gods vreugdevolle zegen, hartelijke groet uit Julianadorp!

 10. svanhoeve zegt:
  Geplaatst op donderdag 20 december 2012 om 16:06

  Eindtijd en Israel;
  We zijn beiden overtuigd dat we in de eindtijd leven en dat de terugkomst van onze Heer Jezus aanstaande is. Wat houdt dit in? Het is de eindtijd van Gods genadetijd met de heidenwereld en zijn kerk en de keerzijde van deze medaille is: Let op: Jezus komt terug als de grote zoon van David en zal zitten op de troon van zijn vader David [te jeruzalem] en Hij zal de ogen van zijn geheiligd volk openen zoals hij deed met de Emmausgangers en die ongelovige Thomas. Maar daar zal geen heiden of christen bij staan en daarna zal heel israel het evangelie van het Koninkrijk prediken, het evangelie van Gods genade met kerk en heidenwereld is dan voorgoed voorbij.
  gr kerkganger uit zaamslag

 11. Janna Tolsma zegt:
  Geplaatst op maandag 12 mei 2014 om 12:35

  Graag de nieuwsbrief ontvangen

 12. Mw. J.A. Bouw Nunspeet zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 augustus 2014 om 21:34

  Geachte heer van Genderen,

  Van een kennis kreeg ik uw nieuwsbrief doorgemaild. We leven in bijzondere tijden! Het zal in de eindtijd vooral om Israel gaan, Gods verbondsvolk. Van alle kanten worden ze nu bedreigd, maar het is alles voorspeld door de Heere Jezus. Zijn Rijk is aanstaande! Ik blijf graag op de hoogte wat Israel betreft. Gods hand in alles op te merken, hoe Hij alle dingen leidt in het wereldgebeuren en in het bijzonder Zijn gang met Israel op te merken en elkaar op te wekken om voor Israel te bidden en uit te zien naar Zijn komst, Zijn voeten zullen eens op de Olijfberg staan…!
  Laten we elkaar bemoedigen vanuit Zijn Woord.
  De Heere Jezus zei: “Let op de tekenen der tijden”. Gods zegen wens ik u in dit werk van harte toe.

 13. T. Klevringa zegt:
  Geplaatst op maandag 4 augustus 2014 om 22:05

  We zouden graag de nieuwsbrief willen ontvangen.

 14. Kirkby Leslie zegt:
  Geplaatst op dinsdag 19 augustus 2014 om 12:07

  Zou graag de nieuwsbrief van u willen ontvangen, dank u
  Veel zegen Leslie

 15. Niels zegt:
  Geplaatst op zaterdag 6 september 2014 om 10:43

  Beste Dirk,

  Ook wij willen graag jouw nieuwsbrief ontvangen. We volgen je al een hele tijd (Visie, lezingen en website) en vinden het fijn om artikelen te lezen waar we ons zo in kunnen vinden en waardoor we gesterkt worden. Ga zo door. Gods zegen toegewenst in je werk.

 16. wietske zegt:
  Geplaatst op zaterdag 1 november 2014 om 22:15

  Graag wil,ik wekelijks uw nieuwsbrief ontvangen.

 17. Marjan Edens zegt:
  Geplaatst op donderdag 27 november 2014 om 12:01

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief .

 18. Anne zegt:
  Geplaatst op woensdag 7 januari 2015 om 16:35

  Dag Dirk, heel mooi. Ik kende jouw site al en ik wens jou veel wijsheid, kracht en inzicht de liefde en genade, om deze site de uitstraling te geven waarvoor deze site bedoeld is; de liefde van Jeshua, onze Heere Jezus door te geven, Zijn Licht en Liefde, dat deze site bedoeld is om elkaar op te bouwen, dat deze site tot zegen en bemoediging zal zijn. Iedere keer opnieuw is daar gebed voor nodig, ook hoop ik dat velen die hier een reactie achtergelaten hebben ook zullen reageren en bijdragen tot opbouw van de gemeente van Jeshua, de Heere Jezus. Dat de mensen elkaar liefdevol en met respect benaderen ongeacht afkomst, cultuur en geloofsovertuiging. Dat deze site een lichtje mag zijn op het wereldwijde web, waar het ook steeds donkerder wordt….

  Hartelijke groet en shalom
  Anne

 19. Ch.J.de Vin-de Leeuw zegt:
  Geplaatst op zondag 1 februari 2015 om 14:19

  Dag Dirk,

  Ik ben heel blij dat ik me kan abonneren op jouw nieuwsbrief. Vooral Israel gaat me ter harte.
  Ik heb me verleden week aangemeld voor de nieuwsbrief. Heb hem toen 1 keer gekregen maar afgelopen vrijdag/zaterdag niet.
  Wil je hem alsnog doorsturen.

  Veel wijsheid en Gods zegen toegewenst.

 20. Marian Koopman zegt:
  Geplaatst op zaterdag 28 februari 2015 om 15:02

  Beste heer van Genderen,

  Van iemand kreeg ik een hint naar deze website. Het lijkt me zeker fijn om op enkele artikelen te mogen en kunnen reageren. Zelf ben ik van huis uit katholiek. We hebben een vrij moderne parochie en krijgen weinig voeding mee vanuit de Bijbel. Mijn ervaring is tot nu toe, dat vele katholieken nog altijd niet open staan voor datgene wat er in Gods Woord staat. Én het is zó belangrijk, dat we leren alles te toetsen vanuit de Heilige Schrift. Als katholiek een beetje meegelift met de Evangelische Omroep, die zeker in de beginjaren de kern van het geloof wist door te geven. De KRO liet zoveel liggen en eigenlijk nog steeds. Jammer dat de RKK niet verder is gaan samenwerken met de EO en/of andersom. Ik heb echter zelf het idee, dat er een verandering heeft plaatsgevonden binnen de EO en ik weet niet of dat werkelijk ten goede is. Verder wil ik Youth for Christ niet onvermeld laten. In mijn tienerjaren ben ik daar met een paar familieleden daar 2 of 3 keer geweest. Voor mij was dat een onvergetelijke ervaring en ik bewaar daar nog goede herinneringen aan.

  Met vriendelijk groet,
  Marian

 21. Anne zegt:
  Geplaatst op zaterdag 28 februari 2015 om 20:10

  Leuk Marjan, om jou ook hier te ontmoeten, ik ben opgegroeid in de reformatorische gemeente (Hervormd op gereformeerde grondslag destijds), ben opgegroeid met het oude verbond, het nieuwe verbond,de 10 geboden, de Psalmen en altijd onderwijs vanuit het oude naar het nieuwe verbond, of andersom, want het oude en nieuwe verbond zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Daarom werd mijn liefde voor Israël en het Bijbelse Joodse volk al vroeg aangewakkerd en gaandeweg ging ik steeds meer en meer beseffen dat mijn christelijk geloof geworteld is in de Bijbels/Joodse wortels. Het is door Woord en Geest/JAHWEH’s Geest dat je de Heilige Schriften leert verstaan en dat is dan ook een hele mooie en diepgaande ontdekkingsreis in dit leven, met alle hoop voor de toekomst, met als eindbestemming het nieuwe Jerusalem!

  groet en shalom
  Anne

 22. Marian Koopman zegt:
  Geplaatst op zaterdag 28 februari 2015 om 21:23

  @Anne (reactie 121)
  Beste Anne, het is geloof ik niet de bedoeling dat we op elkaar reageren. Ik ben dus nieuw hier. Bedankt nog voor je reactie elders in een artikel. Katholieken zouden meer de Bijbel moeten gaan lezen. Omdat ik het zelf ook niet van huis uit gewend ben, vind ik het nog altijd moeilijk er een regelmaat in te vinden. Ik ben nu een boek uit het Oude Testament aan het lezen in de ‘Bijbel in Gewone Taal’. Hoewel ik niet alles goed vertaald vind, leest het wel gemakkelijk weg, vooral in het Oude Testament, waar het moeilijk doorkomen is met sommige Bijbelboeken/verhalen. Ook ik besef dat we veel meer terugmoeten naar de H. Schrift, zowel Oud als Nieuw Testament, omdat ze, zoals je zegt, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
  Vriendelijke groet, Marian.

 23. Jan Vehof zegt:
  Geplaatst op vrijdag 4 september 2015 om 14:52

  Beste Dirk.
  Ik wil me heel graag inschrijven voor de Nieuwsbrief.
  Hartelijke groeten. Jan

 24. Joop van der Vliet zegt:
  Geplaatst op vrijdag 13 november 2015 om 17:03

  Ik wil mij graag opgeven voor uw nieuwsbrief.
  Met hartelijke groeten uit Hilversum.
  Joop van der vliet

 25. Janny Schipper zegt:
  Geplaatst op woensdag 2 december 2015 om 12:15

  Beste Dirk, ik zou heel graag je nieuwsbrief willen ontvangen!
  Met vriendelijke groet,
  Janny schipper

 26. Corry zegt:
  Geplaatst op zaterdag 5 december 2015 om 10:16

  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

 27. Aline zegt:
  Geplaatst op woensdag 24 februari 2016 om 20:50

  Dank je wel voor alles wat je wilt delen.
  Ik wil me graag aanmelden voor de nieuwsbrief.
  Gods zegen in alles!

 28. H niebeek zegt:
  Geplaatst op woensdag 9 maart 2016 om 14:03

  Graag meld ik mij aan voor de nieuwsbrief

 29. Annette zegt:
  Geplaatst op donderdag 17 maart 2016 om 21:53

  Graag meld ik me aan voor de nieuwsbrief!

 30. dirkje harteveld zegt:
  Geplaatst op woensdag 23 maart 2016 om 11:27

  Graag zou ik uw nieuwsbrieven ontvangen!
  Bij voorbaat hartelijk dank
  D.Harteveld

 31. FranklinLeonard de la Fosse zegt:
  Geplaatst op vrijdag 29 april 2016 om 7:05

  Beste Dirk….
  Ik kreeg een link van de profetie van 1968 van de Noorse vrouw toegestuurd van een van mijn broeders en ging dus ook meteen op je site kijken….ik wil je danken voor dit lichtpunt in een gevallen wereld en heb me meteen aangemeld voor de nieuwsbrief…de stof van de profetie is terug te vinden in de stof van de Bijbelstudie die ik aan het volgen ben in mijn eigen kerkgemeente….het onderwerp is de eindtijd waar we nu in leven….Geweldig…..Mijn Dank nogmaals…

 32. Anita zegt:
  Geplaatst op woensdag 12 oktober 2016 om 16:03

  Hallo Dirk,
  Ik wil me graag aanmelden voor je nieuwsbrief.
  In der tijd heb ik veel stukken van je gelezen op Habakuk, en ik mis ze!
  Gelukkig werd ik geattendeerd op de mogelijkheid van deze nieuwsbrief. Ik zie er naar uit weer opgebouwd te worden door je!
  Vriendelijke groet,
  Anita

 33. Gradus Brinkman zegt:
  Geplaatst op donderdag 5 januari 2017 om 13:05

  Veel mensen denken dat we in een eindtijd leven, maar eerst zullen nog veel profetiën uit moeten komen. Lees maar eens goed de Openbaring.
  Het wordt allemaal nog veel erger op de wereld dan nu. De Heer zal komen als een dief in de nacht, iedereen zal verrast worden.

 34. Marja zegt:
  Geplaatst op donderdag 9 maart 2017 om 22:47

  Graag meld ik me aan voor de nieuwsbrief!

  Hartelijke groet,

  Marja

 35. Gerrie Hessink zegt:
  Geplaatst op dinsdag 28 maart 2017 om 19:45

  Ik zou heel graag de nieuwsbrief ontvangen, ik heb altijd erg genoten van je columns in de visie, wens je Gods zegen!!

 36. Albertine Zwiers zegt:
  Geplaatst op vrijdag 14 april 2017 om 14:07

  Graag zou ik uw nieuwsbrief ontvangen.

 37. Betty de Jong zegt:
  Geplaatst op donderdag 8 juni 2017 om 13:47

  Omdat u over Israël met liefde schrijft en omdat uit uw schrijven blijkt dat u van Israel houdt, zou ik graag uw nieuwsbrief ontvangen.

 38. Klaas Kruizinga zegt:
  Geplaatst op zaterdag 10 juni 2017 om 11:52

  Beste Dirk,

  Graag ontvang ik uw wekelijkse nieuwsbrief.

  Hartelijke groet,
  Klaas

 39. Leni Battjes zegt:
  Geplaatst op zaterdag 22 juli 2017 om 22:39

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden